Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Jyväskylän yliopiston valtio-opin alumnien ensimmäinen toimintavuosi on pian takana.

Vuosi 2013 [klikkaa suuremmaksi!]

Vuosi 2013 [klikkaa suuremmaksi!]

Valtioneuvos ry:n tavoitteena on ollut ensimmäisen vuoden aikana käynnistää järjestäytynyt alumnitoiminta Jyväskylän valtio-oppineille. Ensimmäinen kysymys kuuluukin, että miksi? Valtioneuvos ry perustettiin, koska muutamat alumnit kokivat, että opiskeluaikojen aikana kehittyneet verkostot, ystävyydet ja tuttavuudet katoavat liian helposti siinä vaiheessa kun opiskelija valmistuu. Kaikille alumneille avointa aktiivista foorumia ei Jyväskylän valtio-oppineilla ollut tarjolla, vaikka muutamat muut tahot alumnitoimintaa jossain määrin pitivätkin yllä. Akateeminen ilo, into ja nuoruus jotka leimaavat monien opintoja jotenkin väljähtävät, kun astutaan sen rajan yli jossa opiskeluaika päättyy ja työelämä alkaa, tai ainakin on vaara, että näin käy. Valtioneuvos ry perustettiin sitä varten, että opiskeluaikojen hyviä puolia ei tarvitsisi täysin unohtaa.

Ensimmäinen vuosi on ollut sellainen kuin perustamisvaiheessa oletimmekin; emme kokeneet yllättävää väestönryntäystä 80-luvulla valmistuneista maistereista eivätkä iltakoulumme täyttäneet ravintoloita, vaikka kesällä terassilla välillä vähän ahdasta olikin. Tiesimme, että aktiivisen alunniyhdistyksen rakentaminen vaatisi usean vuoden työn. Tästä työstä olemme saaneet ensimmäisen vuoden aikana perusteet valmiiksi: toimiva hallitus, komeat nettisivut ja kuukausittainen aktiivinen toiminta. Olemme järjestäneet kymmentäkunta avointa iltakoulua joissa alumnit ovat törmänneet, tutustuneet ja vaihtaneet tarinoita. Tätä toimintaa aiomme jatkossa vahvistaa ja kehittää.

Tulevana vuonna aiomme lisätä yhteistyötämme ainejärjestö Puolueen kanssa ja aktiivisesti järjestää tapahtumia, joissa alumnit, niin nykyiset kuin tulevatkin, pääsevät tapaamaan ja verkostoitumaan. Tärkeintä toiminnassa on kuitenkin se, että pidämme hauskaa. Toivon, että yhdistyksen starttaamiseen liittyvä puurtaminen tekee tietä entistä enemmän hauskanpidolle, uusille ystävyyksille, jälleennäkemisille ja värikkäälle alumnitoiminnalle.

Kimmo Parhiala
perustajajäsen

Leave a Reply