Valtioneuvoksen III kauden fokuksessa oli opiskelijayhteistyö

- facbook banderolli 2016

Valtioneuvoksen III toimintavuosi on nyt takana ja haluamme kertoa teille hienon vuoden tapahtumista!

Kolmas toimintavuosi käynnistyi helmikuussa 2015, jolloin yhdistykselle valittiin uusi hallitus. Hallitus päätti aluksi vahvistaa viestintää suhteessa yliopistoon ja opiskelijoihin. Yliopistolle lähetettiin uudet Valtioneuvoksen markkinointimateriaalit, jotka yliopisto lähettää pääaineesta valmistuneille todistusten mukana. Lisäksi yhteydenpitoa valtio-opin ainejärjestöön vahvistettiin nimeämällä Puolue ry:n ja Valtioneuvoksen välille yhteyshenkilöt.

Vuoden ensimmäinen avoin iltakoulu järjestettiin maaliskuussa drinkkibaari Pastorissa ja ravintola Raflassa. Avoimeen iltakouluun osallistui paljon uusia ihmisiä ja myös Puolueen puheenjohtaja Essi Tarkiainen. Avoimessa iltakoulussa tutustuttiin uusiin ihmisiin ja suunniteltiin tulevaa vuotta sekä yhteistyön tiivistämistä opiskelijoiden kanssa.

Huhtikuussa Valtioneuvos tapasi Puolueen opiskelijoita lounastapaamisessa opiskelijoiden SYY-vierailun yhteydessä Helsingissä. Kirjoitimme myös työelämään liittyvän jutun nimeltä Valtioneuvos – hyviä ja huonoja uutisia Puolueohjelmaan eli valtio-opin opiskelijoiden lehden kevätnumeroon.

Valtioneuvoksen vappumaljat nostettiin Mantan lakituksessa Helsingissä. Tapahtumasta lähetettiin myös videotervehdys valtio-opin opiskelijoille Harjulla katsottavaksi!

Kevään toinen iltakoulu järjestettiin Kappelissa ja Sir Einossa Helsingissä. Paikalle tuli jälleen uusia alumneja ja keskustelut jatkuivat pitkälle yöhön.

Lokakuussa Valtioneuvos ry järjesti opiskelijoille alumni-aamupalan nimeltään Tapaa mystinen Valtioneuvos. Aamiainen oli ajoitettu Politiikan opiskelijoiden päivien yhteyteen Helsinkiin. Tapaamispaikkana toimi Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tilat Mikonkadulla. Aamiaisella keskusteluun työelämästä ja opinnoista osallistui toistakymmentä opiskelijaa ja seitsemän alumnia.

Valtioneuvos järjesti ensimmäisen valtio-opin opiskelijoille suunnatun työelämäkurssin Seminaarinmäeltä Arkadianmäelle 6. marraskuuta kansalaistoiminnankeskus Mataran tiloissa Jyväskylässä. Kurssi koostui kolmesta osiosta: 1. Työuran suunnittelu ja suunnan hakeminen, 2 Tiedot, taidot ja kyvyt, joille on työelämässä kysyntää, 3. Valtio-oppineen potentiaaliset urapolut. Kukin osa-alue sisälsi ryhmätöitä ja yhteistä aiheiden pohdintaa. Kurssi sai opiskelijoilta runsaasti kiitosta ja työelämäkurssi tullaan järjestämään vuosittain myös jatkossa!

Syksyn avoimet iltakoulut järjestettiin Steam Hellsingissä ja Rikhard Von Trappessa.

Valtioneuvos näkyi vahvasti myös syksyn Puolueohjelmassa. Alumnit kirjoittivat Puolueohjelmaan jutun neljän valtio-opista valmistuneen työpäivästä. Tämän lisäksi opiskelijat kirjoittivat lehteen jutun, joka kertoi opiskelijan näkökulman syksyllä järjestetystä työelämävalmennuksesta.

Toivottavasti olette mukana tekemässä vuodesta 2016 yhtä mukavaa ja aktiivista. Suuri kiitos kaikille tapahtumiin ja niiden järjestämiseen osallistuneille!

 

Leave a Reply